Centrum sociálních služeb má nový internetový portál

16.02.2012 11:32
Znojmo /AKTUALIZOVÁNO/ - Lidem, kteří mají na Znojemsku jakýkoli problém od drogové závislosti někoho ze svých blízkých přes problémy se zdravotním postižením až po jakoukoli osobní krizi, může pomoci i nový webový portál sociálních služeb.
Autor:Redakce
 

„Sociální portál Znojemska chce především poradit lidem, kteří hledají pomoc a s využitím jednotlivých odkazů je nasměrovat na stránky, kde naleznou odpovědi na svoje otázky, zevšeobecnit dobré příklady pomoci a v neposlední řadě popularizovat spolupracující organizace a jednotlivá zařízení sociální péče Znojemska,“ informuje koordinátorka plánování sociálních služeb Lucie Rocková.

Na internetovém portálu se zájemce přehledně prokliká až do míst, kde nalezne potřebné informace o tom, na koho se se svými starostmi, problémy, krizovou situací, ve které se právě on nebo jeho blízcí nachází, obrátit.

„Nový web nabízí potřebné informace o organizacích a službách ze sociální oblasti působící na Znojemsku, které by mohly pomoci lidem v životní tísni. Web nabízí také důležité informace pro ostatní občany, kteří by se chtěli zapojit do procesu plánování rozvoje sociálních služeb a přispět svými náměty k vytváření sítě sociálních služeb na našem území,“ naznačuje Rocková.

Pokud má například rodič potíže s drogově závislým synem a nechce problém řešit hned s policií nebo lékařem, může se podívat právě na tento web, kde nalezne kontakty na odborníky, kteří jim pomohou s řešením vzniklé situace.

„Zájemce se prokliká přes cílovou skupinu například do organizace Sdružení Podané ruce, ve Znojmě známé jako Kontaktní centrum Netopeer, které poskytuje víceúčelovou drogovou službu. Odborníci jsou zde připraveni bezplatně a anonymně lidem pomoci,“ přibližuje koordinátorka.


„Věříme, že nový portál může pomoci i vedením obcí v lepší orientaci při hledání informací, týkajících se právě sociálních služeb, aby mohli pomoci občanům své obce při řešení jejich situací. Postupně navíc chceme nabízet informace o aktuálních aktivitách organizací, které poskytují sociální služby,“ dodává Rocková.


Podrobnější informace najdou zájemci na webu www.socialnisluzby-znojemsko.cz.